Cum sa lasi comentarii pe bloguri - reguli de bun simt

Fiecare isi modereaza cum vrea comentariile… Unii nu cenzureaza nimic, altii sterg foarte multe comentarii, altii incearca sa raspunda la absolut toate comentariile pe care le primesc, si asa mai departe. In aproape 2 ani de blogging, cu zile in care ajungeam pana la 400 de comentarii primite, eu una am trecut prin mai multe faze: la inceput ma agitam si incercam sa raspund la toate comentariile, fie ele bune sau rele, ma stresam aiurea daca aparea vreun comentariu rautacios, si asa mai departe. Treptat, nu mi-a mai pasat, si fie cenzuram, fie ii luam la misto, fie pur si simplu ignoram. Mi-am dat seama pana la urma ca metoda Zoso / Bobby e cea mai buna: sterg direct comentariile inutile si cretine, deoarece mi s-a demonstrat ca n-are rost sa-mi pierd timpul dand explicatii unor spammeri, trolls, retarzi, etc. Plus ca strica imaginea blogului. Nimeni nu vrea cititori / comentatori cretini si nesimtiti, nu?

Asadar, daca nu vrei sa ti se stearga comentariul de la mine de pe blog, incearca sa tii cont de cateva indicatii:
1. Nu lasa comentarii decat atunci cand sunt relevante si nu se indeparteaza de la subiectul postului. Este o pierdere de timp pentru mine sa stau sa le sterg, pentru a nu devia discutia… Daca ai ceva sa-mi spui foloseste adresa de mail, de asta exista pagina de ‘contact’.
2. Nu spama, comentariile iti vor fi sterse imediat (presupunand ca au trecut de Akismet).
3. Nu lasa comentarii monosilabice sau in care doar ma aprobi, incearca sa scrii macar o fraza intreaga, sa contribui cu ceva la discutie, daca tot tii neaparat sa lasi un comentariu.
4. Nu fi nesimtit (cu mine sau cu ceilalti comentatori), gaseste-ti altceva mai bun de facut.
5. Nu te lega de orice lucru pe care-l scriu ca sa ma ataci. Inseamna ca esti un frustrat fara viata, si vei fi banat.
6. Cei care lasa comentarii extrem de lungi si pline de ura e clar ca au ceva personal cu mine (sau ma rog, cu cel pe care il ataca). De obicei ajung in spam si ii banez. Oricum vor reveni de cateva ori, sa mai lase cateva comentarii la fel, de pe adrese de mail si nume inventate pe loc. Ii bag in spam pana se plictisesc, in 99% din cazuri mi s-a demonstrat ca n-are rost sa-mi pierd timpul dand explicatii unor astfel de persoane.
7. Verifica-ti comentariul de greseli inainte sa-l publici, vreau sa ma laud ca ai mei comentatori sunt in stare macar sa scrie corect. Exemplu de comentariu demn de mila: “toata ziua so luat dupa backstreet boys……ce xerox…..toamhne…am 14 any…..chya ceva patetyk….bsb canta de f mult timp……suntem buni sa copyem pe cnv……..“.
8. Nu vorbi neinformat, din presupuneri.
9. Daca totusi ai incalcat vreunul din punctele de mai sus si ti-am sters comentariul, nu te apuca sa zbieri pe alte bloguri ca eu cenzurez, ca parca nu am fi in 2008, ca jos cenzura, hua comunismul, si asa mai departe. Esti penibil, si te faci de ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu