Bac

Azi dimineata am fost sa-mi sustin fostii colegi de liceu la proba de romana de la bac… Ce pot spune, s-au dat niste subiecte de toata jena, modalitatea asta cu variantele publicate cu un car de ani inainte mi se pare cea mai penibila chestie posibila! Auziti si voi, cum sa dea traditionalismul la partea a 3a (”In Gradina Ghetsimani”, a legionarului Voiculescu), eseu argumentativ pe baza unui citat de Manolescu: traditionalismul in comparatie cu modernismul… Pana si Manolescu a declarat ca e prea greu pentru bac, si ca nici academicienii nu ii inteleg citatele, da in fine.
In loc sa se axeze sa dea chestii de baza si importante gen Eminescu, Bacovia, Rebreanu, Petrescu, ba chiar si Eliade sau Cartarescu (chit ca’s greu de comentat), bine ca s-au apucat sa faca de dinainte 100 de subiecte / materie si sa le publice. Yeah, that will help… felicitari ca incurajati toceala.

Sa nu mai spun de faptul ca la toate grupurile scolare s-a copiat la maxim, fiindca altfel se pica pe capete, iar la liceele bune nu se va putea copia niciodata.

Doamne, ce bine-mi pare ca am fost in generatia care a dat anu trecut bacu, astia de dupa mine zici ca’s generatie de sacrificiu: si la capacitate au facut teste pe ei, si acum la bac, isi bat joc de ei… Ministrul ala zici ca a fost primu lautar intalnit pe strada care n-are nicio legatura cu sistemul educational, si bine ca l-au pus sa formeze el tinerii :| retards.

p.s. cu ocazia asta am aflat si ca sotul americancei omorata de urs peste weekend era prof la noi la liceu :-s RIP.